© Rootsville.eu

The Blu Elements ft. Angela Mosley (US)
tiltle: Away From The Blues
music: Blues
release date: 2024
info artist: The Blu Elements


© Rootsville 2024


Angela Mosley, geboren in Southside Chicago, heeft zichzelf gevestigd als een echte, oprechte professional. Ze wil zich niet beperken tot een titel of rol, haar opwindende stijl bestrijkt een breed repertoire aan projecten op vele gebieden. Muziek, een project dat al sinds haar kindertijd haar toevluchtsoord is, heeft een persoonlijke reis opgeroepen waarin haar stem de essentie van haar ervaringen overbrengt aan het publiek. Ze kreeg haar strepen in de muziek toen ze als kind voor het eerst werd gevraagd om songteksten te transcriberen, maar nu schokt ze het publiek met haar soulvolle, onstuimige stem en is er geen houden meer aan.

Ze is gezegend met een geweldige energie, een prachtige glimlach en een opwindende persoonlijkheid die je in het gezelschap plaatst van een van 's werelds buitengewone vrouwen. Angela Mosley houdt van wat ze doet en zal je in elk onvergetelijk moment dat ze deelt, meer laten willen. Tijdens een reis naar Italië ontmoette Angela Mosley een groep lokale muzikanten met een onverwachte stamboom in de Amerikaanse muziek en de muzikale ontmoeting gaf een grote hoeveelheid energie vrij. Een chemische reactie die optreedt bij het mengen van de juiste ingrediënten met een hechte band van muzikale interesse.

De leden van de Blu Elements-band komen allemaal uit de regio Terni (Italië) en delen een lang lidmaatschap van lokale bands met honderden liveconcerten gedurende meer dan 20 jaar van activiteit. Als band (onder de naam The Full Optional) namen ze twee zelfgeproduceerde albums op die goede kritieken kregen en de band erkenning gaven op nationale festivals. Ze traden ook op als achtergrondband voor Lazy Lester en Hubert Sumlin en waren het voorprogramma voor Big Jack Johnson, Junior Watson en Gary Primich.

tracks:

1. Away From The Blues (5:13)
2. Shadow Work (5:31)
3. A Better Man (8:21)
4. Love Me Right (5:25)
5. Toxic Relief (5:07)
6. My Kind Of Town (4:40)
7. More Groupies (4:07)